Τα σμέουρα περιέχουν πλήθος θρεπτικών και αντιοξειδωτικών στοιχείων. Μάλιστα, η αντιοξειδωτική τους δύναμη ανταγωνίζεται και υπερισχύει έναντι της φράουλας, του ροδάκινου, του βερίκοκου και άλλων φρούτων του καλοκαιριού.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 4 φρέσκα φύλλα μέντας
- 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζάνια τσαγ. σμέουρα
- 4 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα αλεσμένα
- 1 φλ.τσαγ. γιαούρτι
- 1 φλ.τσαγ. γάλα
Διαδικασία
Σε ένα μπλέντερ ρίξτε όλα τα υλικά, χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν και ο χυμός είναι έτοιμος. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια.
Φροντίστε από πριν να έχετε βάλει τα περισσότερα υλικά στο ψυγείο, τα σμέουρα μπορείτε να τα βάλετε και στην κατάψυξη, ώστε ο χυμός να είναι όσο το δυνατόν πιο παγωμένος.