Sidebar

04
Mon, Nov

Ορεκτικά
Typography

Τάρτα με σπαράγγια και ζαμπόν

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 20 - 25 λεπτά

Υλικά

  • 375 γρ. ζύμη για τάρτα
  • 100 γρ. σπαράγγια κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 100 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 45 ml γάλα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε μια ταρτιέρα 20 εκατοστά με αποσπώμενη βάση απλώνουμε με τα χέρια ή ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη, ώστε να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα. Ζεματάμε τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε το ζαμπόν στην τάρτα και τα σπαράγγια. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί σε κρέμα, τα αυγά και το γάλα και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Τέλος περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 25’ μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 20΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.