Sidebar

04
Mon, Nov

Ορεκτικά
Typography

Μια συνταγή που την κρατούσε μυστικό!!!! Τώρα είναι και δικιά σας για να την απολαύσετε στο τραπέζι σας.

Την σερβίρετε με ότι θέλετε.

Υλικά

  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ. ξερό ψωμί προζυμένιο χωριάτικο (του φούρνου) τριμμένο
  • 7 κ.σ. κούπας ξύδι
  • 6 κ.σ. νερό
  • ½ κούπα λάδι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • ½ κ.γλ. ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά) δίνει μια νότα ιδιαίτερη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι ή αμύγδαλα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

 

Μουσκεύουμε ψωμί, στύβουμε καλά να φύγει το νερό. Λιώνουμε σε ένα γουδί ή σε μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και 4 κ.σ. ξύδι. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και χτυπάμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε εναλλάξ λίγο λάδι και ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες και χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε με το μπλέντερ και ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αν η σκορδαλιά γίνει πολύ σφικτή αραιώνουμε με το νερό που προσθέτουμε σε ελάχιστη ποσότητα κάθε φορά. Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο και λίγες σταγόνες λεμόνι. Σερβίρουμε την σκορδαλιά με τηγανιτό μπακαλιάρο σε χυλό μπίρας ή γαλέο, τηγανιτά κολοκυθάκια ή μελιτζάνες ή βρασμένα λαχανικά και χόρτα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.