Sidebar

17
Fri, May

Τρόφιμα & SuperFoods
Typography

Το ρόλο της κανέλας ως σύμμαχο στη μάχη κατά του διαβήτη ήρθε να επιβεβαιώσει μια ακόμα έρευνα.

Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων στις ΗΠΑ, η κανέλα μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Ειδικότερα, επιστήμονες από το Western University of Health Sciences στην Καλιφόρνια μελέτησαν τα στοιχεία που προέκυψαν από δέκα κλινικές δοκιμές, οι οποίες είχαν διεξαχθεί με τη συμμετοχή 543 ασθενών που έπασχαν από την ασθένεια.

 Σκοπός των επιστημόνων ήταν να μελετήσουν τις επιδράσεις της κανέλας στα επίπεδα της γλυκόζης και των λιπιδίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι χάρη στη μέτρια κατανάλωση του μπαχαρικού μειώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν παρατήρησαν κάποια επίδραση στα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

 Επίσης, η κατανάλωση κανέλας παρουσίασε σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα της λεγόμενης κακής χοληστερόλης (LDL) και στα τριγλυκερίδια. Αντίθετα, συνέβαλε στην ενίσχυση της καλής χοληστερόλης (HDL).

 Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεση τους «με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, φαίνεται ότι η κανέλα ασκεί ευεργετική επίδραση σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της γλυκόζης, της χοληστερίνης LDL και HDL, καθώς και στα τριγλυκερίδια σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2».

 Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι για το ποια είναι η κατάλληλη δόση για να υπάρξουν όλες αυτές οι θετικές επιδράσεις, ούτε ποιο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει η κανέλα να λαμβάνεται.

Πηγή: http://www.sweetblog.gr/

 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.