Sidebar

04
Mon, Nov

Σάλτσες & Ντιπ
Typography

Συνδυάζεται με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Ακόμα και μαγειρευτά φαγητά κατσαρόλας, φούρνου. Έχει ιδιαίτερη γεύση και είναι μοναδική!

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπάρμπεκιου (έτοιμη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού μπύρα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού μέλι ή μελάσα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 πιπέρι Chipotle ψιλοκομμένο (αν θέλετε να είναι πολύ καυτερό)
  • ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1 τρόπος : Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, την κέτσαπ, τη μπύρα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, την σάλτσα Worcestershire, την καυτερή σάλτσα, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα. Μαγειρεύουμε ανάλογα την συνταγή που έχουμε να κάνουμε. Τη σάλτσα μπορούμε να τη δέσουμε ή να τη χρησιμοποιήσουμε σε μαγειρευτό φαγητό.

 

2 τρόπος: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεσαία κατσαρόλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά 1/3 για περίπου 15-20’.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.