Η παρουσία των φιστικιών και αμυγδάλων στο ρόφημα βοηθά να εμπλουτιστεί το γάλα με προσθήκη αντιοξειδωτικών, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρος που ωφελούν την υγεία.
Υλικά
250 ml γάλα
1 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα σκόνη
1 κ.σ. φιστίκια ψιλοκομμένα σκόνη
1 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα σκόνη
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
¼ κ.γλ. σπόρους κάρδαμου σε σκόνη
7 στήμονες κρόκο Κοζάνης.
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τα αμύγδαλα σκόνη, τα φιστίκια σκόνη, τα καρύδια σκόνη, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, τον κρόκο Κοζάνης. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε για 3' μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το μέλι. Αφήνουμε για 1' και κατεβάστε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 3' . Σερβίρουμε σε κούπα και απολαμβάνουμε.