Sidebar

04
Mon, Nov

Σούπες
Typography

Χειμωνιάτικη σούπα με κολοκύθα και καρότο

Μερίδες: 6

Διατροφική αξία

(ανά μερίδα= 1 φλιτζάνι)

Θερμίδες : 103

Λίπος: 4 γρ.

Χοληστερόλη 9 mg

Yδατάνθρακες : 16 γρ.

Bιτ. Α (RE): 1669 RE

Βιτ. C :12 mg

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

3 φλιτζ. ξεφλουδισμένη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους

2 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρότα

3/4 φλιτζ. λεπτές φέτες πράσα ή ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου με λιγότερο αλάτι

¼ κ.γλ. πιπέρι λευκό

¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος με πολύ λίγα λιπαρά

Φρέσκα κλαδάκια εστραγκόν (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μέτρια θερμοκρασία, μια μεγάλη κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ρίχνουμε την κολοκύθα  τα καρότα, τα πράσα ή το κρεμμύδι στην ίδια κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 8’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρουν βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25’, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν πολύ τρυφερά.

Τοποθετούμε το ένα τρίτο του μίγματος την κολοκύθας σε μπλέντερ, λιώνουμε, βάζουμε το σε ένα μπολ και όταν τελειώσουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το να πάρει μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

 

Συμβουλή: Μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκο εστραγκόν.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.