Sidebar

15
Tue, Oct

Πίτσες
Typography

Ζύμη πίτσας με μέλι

 

Υλικά

400 γρ. αλεύρι σκληρό

150 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο

350 ml χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.γλ. μέλι

½ κ.γλ. πιπέρι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1½ κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 ml νερό, τη μαγιά, το μέλι, το ελαιόλαδο και 4 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για 10’. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Προσθέτουμε λίγο λίγο, το υπόλοιπο νερό, μέχρι να επιτευχθεί η σωστή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 10’ μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια ή με πλάστη, αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και τραγανή. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο. Απλώνουμε την ζύμη, τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.