Sidebar

06
Wed, Nov

Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Ψάρι ψητό με θυμάρι και σουσάμι

Μερίδες: 4

Διατροφική Αξία

(ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 225
  • Λίπος: 11 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 28 γρ.
  • Σάκχαρα: 0 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 1 γρ.
  • Χοληστερόλη: 69 mg
  • Νάτριο: 244 mg
  • Κάλιο: 655 mg

Υλικά

  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
  • 4 μικρά φιλέτα ψάρι για ψήσιμο, της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 - 2 κ.γλ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κ.γλ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Φετούλες λεμονιού

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι σε ένα ρηχό γυάλινο πιάτο. Προσθέτουμε το ψάρι και το στριφογυρίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Καλύπτουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 15’. Εν τω μεταξύ, ψήνουμε το σουσάμι σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει και να γίνει αρωματικό, για 2 – 3’. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ για να κρυώσει. Ανακατεύουμε με το θυμάρι. Πασπαλίζουμε το ψάρι ομοιόμορφα με το αλάτι και με το σουσάμι, καλύπτοντας όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το ψάρι στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει αδιαφανές στο κέντρο, 10 - 14’. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.