Ψητό χοιρινό με δεντρολίβανο
Μερίδες: 10
Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρ. Ψησίματος: 2 ώρες
Υλικά
2,800 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
3 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σπάγκο ψησίματος
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα ταψί το μπούτι. Ρίχνουμε λάδι και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο σε όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας και δένουμε με σπάγκο ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς . Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταία σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας και αφήνουμε για 15’ πριν το κόψουμε.