Sidebar

15
Tue, Oct

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Ψητό χοιρινό με δεντρολίβανο

Μερίδες: 10

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 2 ώρες

Υλικά

2,800 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο

3 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σπάγκο ψησίματος

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε σε ένα ταψί το μπούτι. Ρίχνουμε λάδι και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο σε όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας και δένουμε με σπάγκο ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς . Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταία σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας και αφήνουμε για 15’ πριν το κόψουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.