Sidebar

04
Mon, Nov

Όσπρια
Typography

Ρεβύθια σούπα

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 12 ώρες

Χρ. Βρασμού: 2 ώρες        

Υλικά             

  • ½ κιλό ρεβίθια            
  • 5 ξερά κρεμμύδια       
  • 200 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο      
  • 2 φρέσκα μέτρια κρεμμύδια   
  • χυμός λεμονιού ή πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)        
  • αλάτι    
  • δεντρολίβανο 

Εκτέλεση

 

Την προηγούμενη ημέρα, καθαρίζουμε τα ρεβίθια και τα πλένουμε καλά, 2 - 3 φορές. Στη συνέχεια, τα βάζουμε μέσα σε 3 - 4 λίτρα νερό, με 1 κ.σ. αλάτι. Το πρωί της επομένης ημέρας, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε 2 - 2 ½ λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και όταν το νερό αρχίζει να βράζει, βάζουμε τα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε κάθε 15΄ και αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να χυλώσουν. Μόλις αρχίσουν να χυλώνουν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τα δοκιμάζουμε στο αλάτι, γιατί ήδη είναι αλατισμένα  από την προηγούμενη ημέρα, και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται. Αν θέλουμε να τα φάμε άσπρα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το λεμόνι, μόλις τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν τα θέλουμε κόκκινα, βάζουμε πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε ζεστό νερό. Στην περίπτωση αυτή, δεν βάζουμε ούτε το δεντρολίβανο, ούτε το λεμόνι.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.