Εύκολη, νόστιμη και δροσερή μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με φράουλες. Οι φράουλες και η μαύρη σοκολάτα θα σας προσφέρουν ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ουσίες.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος παγώματος στο ψυγείο: 2 ώρες
Υλικά:
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Παυλίδη
- 125 γρ. λευκή σοκολάτα
- 4 μεγάλα αυγά
Για την διακόσμηση
- 200 γρ. φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες
Διαδικασία
- Σε δύο ξεχωριστά μπεν μαρί ρίξτε τη σοκολάτα κουβερτούρας και τη λευκή σοκολάτα για περίπου 3΄ μέχρι να λιώσουν. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης απαλά τις σοκολάτες και αφήστε τες για 5΄ να κρυώσουν ελαφρά.
- Χωρίστε τους κρόκους αυγών από τα ασπράδια. Προσθέστε τους 2 κρόκους αυγών σε κάθε μπολ σοκολάτας και ανακατέψτε με αυγοδάρτη για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε με μίξερ χειρός για 4΄μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει μαρέγκα. Ρίξτε την μισή ποσότητα ασπράδι στο ένα μπολ σοκολάτας κουβερτούρας και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης απαλά για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το υπόλοιπο ασπράδι στην λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά με την σπάτουλα σιλικόνης για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
- Σε γυάλινα ποτήρια ρίξτε με κουτάλι τη μους λευκής σοκολάτας, στην συνέχεια ρίξτε τη μους σκούρης σοκολάτας και τελειώστε με μους λευκής σοκολάτας. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες και σερβίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα.