Σαλάτες
Typography

Αντιοξειδωτική και θρεπτική σαλάτα που μπορεί να φαγωθεί και μόνη της ως ένα βραδινό ελαφρύ γεύμα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες Α, Ε και C, ιχνοστοιχεία, ωφέλημα λιπαρά και απαραίτητα φυτοχημικά στοιχεία.

 

Μερίδες: 5

Χρ. Πρ.: 30΄

Υλικά

  • 4 πατάτες βρασμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγ. κοτόπουλο μαγειρεμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσαγ καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσαγ σέλερι ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα

  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα light
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. σουσάμι μαύρο
  • 2 κ.σ. xυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  •  ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

 

  1. Βράζετε τις πατάτες με την φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και όσο είναι ζεστές τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. 
  2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μαύρο σουσάμι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για 2' μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνετε την σαλάτα.
  4. Ανακατεύετε καλά και τη σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη. Στη συνέχεια βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
  5. Τη βγάζετε από το ψυγείο και είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε.