Θρεπτικό και Μεσογειακό σνακ ή γεύμα, πλούσιο σε ωφέλημα μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά. Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ βραδινό.
Υλικά για 2 άτομα
- 2 Παξιμάδια κρίθινα ή εφτάζυμα
- 4 ώριμες ντομάτες (2 τριμμένες και 2 ψιλοκομμένες)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα σπασμένη με το χέρι
- 10 ελιές σταφιδάτες μαύρες
- 6 κ.σ Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι
- 1/2 κ.γλκ Ρίγανη
- ½ κ.γλκ θυμάρι
- 1 πρέζα βασιλικό
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βρέχετε το κάθε παξιμάδι με λίγο νερό και ρίχνετε από 2 κ.σ ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
- Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο κάθε ένα παξιμάδι και από πάνω βάζετε τη τριμμένη ντομάτα και τη ψιλοκομμένη.
- Τοποθετείτε τη τριμμένη φέτα και τις ελιές.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και περιχύνετε τα δύο παξιμάδια. Είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.