Τάρτες
Typography

Εύκολη τάρτα μήλου

Υλικά

Για την βάση

  • 10 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 10 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού

Για την γέμιση

  • 2 πράσινα μήλα κομμένα κυβάκια
  • 30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. λευκή ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
  • 5 γρ. κανέλα

Εκτέλεση

Για την βάση: Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την βάση και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια ζύμη λεία. Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄.

Για την γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ένα κομματάκι βούτυρο. Ενσωματώνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Για το μοντάρισμα: Απλώνουμε τη ζύμη σε μια μικρή φόρμα τάρτας και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 5’. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα μήλου. Τοποθετούμε λεπτές φέτες μήλου για να δώσει ένα καλύτερο τελείωμα και μικρά κομμάτια βούτυρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Τοποθετούμεε μια μπάλα παγωτό και πασπαλίζουμε με κανέλα.