Σιροπιαστά
Typography

Τουλουμπάκια

Μερίδες: 45

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά

Για την ζύμη

  • 140 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 230 ml νερό
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. μέλι
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για την ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά από τη ζύμη. Ζυμώνουμε απαλά με το χέρι την ζύμη και αφήστε να ξεκουραστεί για 5΄.

Για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να δέσει. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Γεμίζουμε ένα κορνέ με την ζύμη και τοποθετούμε την μεγάλη μύτη ροζέτα. Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε με το κορνέ τα τουλουμπάκια στο καυτό λάδι. Αφήνουμε να ροδίσουν και βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Όπως είναι καυτά ρίχνουμε τα μέσα στο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσουν. Βγάζουμε και σερβίρουμε πασπαλισμένα ή με τριμμένο καρύδι, κανέλα.