Γλυκές Πίτες
Typography

 

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό κεράσια
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (εκτός ψυγείου)
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 βανίλια
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

 

Πλένετε τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Σε ένα σκεύος, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά, και τα προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι. Ρίχνετε το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε καλά το μείγμα, το απλώνετε σε μια φόρμα και πάνω του ρίχνετε τα μισά κεράσια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά (στους 180° C). Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.