Μαρμελάδες
Typography

Σπιτικό γλυκό κυδώνι με πορτοκάλι

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 50 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ποτήρια νερό
  • 5 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λεύκα

Εκτέλεση

 

Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια και με ένα αιχμηρό μαχαίρι καθαρίζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια. Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση για 3'. Προσθέτουμε τα κυδώνια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50' μέχρι να δέσει το γλυκό. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει ακόμα μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Φυλάσσονται γλυκό σε δροσερό μέρος. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό.