Τα βερίκοκα είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, είναι πλούσια σε στοιχειώδης βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια, απόλαυση… χωρίς περιορισμούς!
Μερίδες: 2 βάζα
Χρ. Πρoετοιμασίας: 15΄
Χρ. βρασμού: 20΄
Υλικά
- 20 φλ.τσαγ. βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγ. στέβια
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 2 μήλα πράσινα ή κόκκινα τριμμένα
- 25 γρ. πηκτίνη
Εκτέλεση
- Τα βερίκοκα πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
- Προσθέτουμε το τριμμένο το μήλο και το ½ φλ.τσαγ. στέβια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα και για περίπου 15΄-20΄ μέχρι η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
- Τέλος, ανακατεύουμε την πηκτίνη με την υπόλοιπη στέβια και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3΄.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα για 5΄ να ηρεμήσει. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα μας και τα σφραγίζουμε καλά. Αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.
- Μετά το άνοιγμα τα συντηρούμε στο ψυγείο.