Γλυκά με Φρούτα
Typography

Καλοκαιρινό ζελέ με κρασί και δυόσμο

 

Μερίδες 4

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Ψυγείο 3 ώρες

Υλικά

  • 150ml κρασί Σάμου
  • 350ml νερό
  • ½ λεμόνι στιμμένο
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κ.σ. ροδόνερο
  • 50-10 γρ. φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, blueberry κομμένα ή ολόκληρα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί με το νερό και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Σε ένα μικρό μπολ μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 2 λεπτά και στη συνέχεια πιέζουμε να φύγει το υπερβολικό νερό. Ρίχουμε τη στραγγισμένη ζελατίνη στο ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ροδόνερο και ρίχνουμε το ζελέ σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνωντάς το για 10 λεπτά να κρυώσει. Τοποθετούμε το ζελέ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει ελαφρά. Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα σε 4 μικρά μπολάκια και αδειάζουμε το ζελέ. Τοποθετούμε στο ψυγείο τα μπολάκια και αφήνουμε για 2 ώρες, ώστε να παγώσουν πολύ καλά. Σερβίρουμε το ζελέ με λίγη σαντιγύ την οποία γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.