Γλυκά με Φρούτα
Typography

Υγιεινή, νόστιμη και θρεπτική καλοκαιρινή πρόταση. Περιέχει πλήθος θρεπτικών και αντιοξειδωτικών ουσιών, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

 

Υλικά

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. ρυζογκοφρέτες
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 200 γραμ. μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια βερίκοκο
  • 300 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα ακτινίδιο, πράσινο μήλο, φράουλες, μπανάνες, βατόμουρα, μύρτιλλα
  • 100 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης τριμμένα
  • 30 γρ καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

 

  • Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε της ρυζογκοφρέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια, τις ρυζογκοφρέτες και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης για 1΄.
  • Ρίχνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για άλλο 1΄.
  • Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  • Σερβίρετε  σε ποτήρια ή σε μικρά γυάλινα μπολ. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής, τριμμένο μπισκότο και καρύδα.