Κρέμες & Παγωτά
Typography

Ένα επιδόρπιο εύκολο και γρήγορο, που μετά από ένα γεύμα καθαρίζει την αναπνοή και σας δίνει μια απίστευτη θετική ενέργεια!

 

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 6 γρ. κορν φλάουερ
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Φρέσκα βατόμουρα ή φράουλα
  • 100 γρ. φυστίκι τριμμένο

Εκτέλεση

 

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Όταν είναι να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει. Γεμίζουμε ποτήρια. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και βάζουμε βατόμουρο ή φράουλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι και σερβίρουμε. Με αυτή την κρέμα μπορούμε να γεμίσουμε τάρτες, σου και ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.