Κρέμες & Παγωτά
Typography

Παγωτό μάνγκο με λίγες θερμίδες

 

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο μάνγκο πουρέ
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
¼ φλυτζάνι του τσαγιού μέλι
4 κ.σ. σκόνη κρέμας (άνθος αραβοσίτου)
3 κ.σ. cranberries αποξηραμένα

Εκτέλεση

 

Ξεφλουδίζουμε τα μάνγκο. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη σκόνη κρέμας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (αυγοδάρτης) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τον πουρέ και φρέσκα μικρά κομμάτια μάνγκο, το μέλι, τα cranberries και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, τοποθετούμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής. Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπολ και το κλείνετε με το καπάκι. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες.