Κρέμες & Παγωτά
Typography

 

Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος στο ψυγείο: 2 ώρες

Υλικά

Για την Κρέμα Βανίλια

  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού άμυλο αραβοσίτου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για τα τριμμένα μπισκότα

  • 1 1/2 φλιτζάνι μπισκότα ολικής
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για την διακόσμηση

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 6 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλα

Διαδικασία

Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με ένα αυγοδάρτη για 3΄μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι και κατόπιν σταδιακά το γάλα ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε. Αδειάστε το μείγμα γάλακτος σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Τέλος, ρίξτε τη βανίλια και το βούτυρο και ξανά ανακατέψτε καλά. Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει. Ρίξτε σε ένα μπολ την κρέμα και καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

Για τα τριμμένα μπισκότα: Σε ένα μπολ σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα. Ρίξτε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε σε ένα ταψί 20 εκ. και πατήστε με τα χέρια σας για να γίνει ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρώμα ανοιχτό καφέ. Βάλτε από το φούρνο το ταψί και αφήστε το να κρυώσει.

 

Για το μοντάρισμα: Σε ποτήρια ρίξτε 2 κ.σ. ψημένο μπισκότο. Προσθέστε ένα στρώμα κρέμας σε κάθε ποτήρι και έπειτα μερικές φέτες μπανάνας. Τέλος, απλώστε σαντιγί και διακοσμήστε με φέτες μπανάνα, τριμμένο μπισκότο και καραμέλα. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες (χωρίς να έχετε βάλει στην κορυφή τις φέτες μπανάνα γιατί θα μαυρίσουν). Τοποθετήστε φέτες μπανάνας όταν είστε έτοιμοι για να τα σερβίρετε.