Σοκολάτα
Typography

Κρέμα Nutella με καβουρδισμένα φουντούκια

Μερίδες: 6

Χρ. Προετοιμασίας: 20΄

Χρ. Ψυγείου: 3 ώρες

Υλικά

  • ¾ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, συμπυκνωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού Frangelico (λικέρ φουντούκι)
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού Nutella
  • 2 κρόκους αυγών
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

 

Σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα ρίξτε την κρέμα και το Frangelico. Αφήστε να σιγοβράσει. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε την σοκολάτα και χτυπήστε να γίνει μικρά κομμάτια. Ρίξτε τη ζεστή κρέμα και αφήστε το για 15 δευτερόλεπτα έως ότου έχει λιώσει η σοκολάτα. Χτυπήστε για 2΄ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε την Nutella και χτυπήστε για 1΄. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα ρίξτε την ζάχαρη άχνη και αφήστε να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Σε μια βαθύ μακρόστενη φόρμα στρώστε μια λαδόκολλα και αλείψτε με βούτυρο. Ρίξτε τα φουντούκια και περιχύστε με την καυτή λιωμένη ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει. Βγάλτε το μείγμα και βάλτε το πάνω σε καθαρή λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας τον πλάστη σπάστε σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και  χτυπήστε μέχρι να γίνουν σαν τριμμένη φρυγανιά. Βγάλτε τα μπολ σοκολάτα από το ψυγείο και πασπαλίστε με τριμμένη πραλίνα.