Σοκολάτα
Typography

Μπράουνις με nutella

Μερίδες: 10

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρ. Ψησίματος:  25 - 35 λεπτά

Υλικά

  • 2  φλιτζ. τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 3/4  φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού nutella

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, το 1 ½ φλιτζ. τσαγιού σοκολάτα ψιλοκομμένη. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σπάζουμε τα αυγά στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα χτυπημένα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας και καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την nutella, την υπόλοιπη ½ φλιτζ. τσαγιού σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 25 - 35’. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες. Το κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.