Σοκολάτα
Typography

Πέρα από την ανεπανάληπτη γεύση της, η σοκολάτα περιέχει ουσίες όπως φαινυλαιθυλαμίνη, πολυφαινόλες, καφεΐνη, τρυπροφάνη και ολεϊκό οξύ. Οι συγκεκριμένες ουσίες δρουν ψυχοδιεγερτικά βελτιώνοντας τη διάθεση μας και τονωτικά δίνοντας μας ενέργεια.

Υλικά

Για το μείγμα της σοκολατόπιτας

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι λευκή ή καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας
  • 250 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα γάλακτος 

Για το γλάσο

  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • ½ φλιτζάνι κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
  2. Χτυπάτε όλα τα υλικά της σοκολατόπιτας, προσθέτετε τις λιωμένες σοκολάτες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτετε το μίγμα της σοκολατόπιτας σε ένα ταψάκι (νούμερο 26 με 28) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 C0.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, κατόπιν την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει γλάσο. 
  5. Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
  6. Σερβίρεται κρύα ή ζεστή, με παγωτό ή σκέτη είναι το ίδιο νόστιμη!

Tip: Αντί για κανονικά αυγά, μπορείτε να προσθέσετε αυγά Ω-3. Η γεύση της σοκολατόπιτας θα παραμείνει ακριβώς ίδια και θα την εμπλουτίσετε με ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα.

 

Καταναλώστε με μέτρο!!