Κέικ
Typography

Eύκολα cupcakes πορτοκαλιού

Υλικά

  • 1 ¼ κούπας αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κούπας βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα γλυκαντικό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. πορτοκαλόφλουδα τριμμένη

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά. Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο, τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στα ξηρά υλικά. Προσθέτουμε στο τέλος το φλοιό πορτοκαλιού. Βάζουμε το μείγμα στις ειδικές φόρμες για muffins γεμίζοντας τις μέχρι τα 2/3 τους. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20’.