Μπισκότα & Μπάρες
Typography

Είναι υγρά, νόστιμα και εύκολο να γίνουν. Απολαύστε τα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ το πρωί ή το απόγευμα.

 

Μερίδες: 10

Χρ. Προετοιμασίας: 10΄

Χρ. Ψησίματος: 20΄

Υλικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. σουσάμι
  • 30 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Διπλώνουμε με σπάτουλα απαλά το σουσάμι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και την καρύδα. Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες. Χρησιμοποιούμε δύο κουτάλια σούπας και τοποθετούμε το μείγμα σε σχήμα στρογγυλό, σε απόσταση την μια από την άλλη καρύδα. Ψήνουμε τα αμυγδαλωτά στο φούρνο για 20’, αλλά τα παρακολουθούμε. Όταν αρχίσουν να παίρνουν ξανθό χρώμα είναι έτοιμα. Βγάζουμε από το φούρνο και με μια σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.