Sidebar

31
Κυρ, Μαϊ

Προτείνουμε
Typography

Συνδυάστε το με τον καφέ σας ως απογευματινό ή με 1 φρούτο της επιλογής σας ως δεκατιανό!

Μερίδες: 24 - 25 μπάρες

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 35 - 40 λεπτά

Θερμίδες (ανά μερίδα 40γρ.): 140

Υλικά

  • 240γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100γρ. cranberries
  • 100γρ. σταφίδες ξανθές / μαύρες
  • 70γρ. φουντούκια τριμμένα
  • 30γρ. καρύδια τριμμένα
  • 340γρ. μέλι
  • 160γρ. βούτυρο
  • κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης, τα cranberries, τα φουντούκια, τα καρύδια, την κανέλα και τις σταφίδες. Ζεσταίνουμε το μέλι, να μαλακώσει, λιώνουμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ρηχό, 33x37 εκ., έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα του ταψιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι, ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Ψήνουμε για περίπου 30’, προσέχωντας να μην ξεροψηθούν οι άκρες (εάν παρατηρήσουμε ότι ξεραίνονται οι άκρες, τοποθετούμε πάνω από το ταψί ένα φύλλο αλουμινόχαρτο). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα με το ψημένο μείγμα σε ένα ξύλο κοπής και όταν έχουν κρυώσει τελείως, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Tip: Μπορείτε να πασπαλίσετε με νιφάδες σοκολάτας πριν το ψήσιμο.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.