Sidebar

22
Τετ, Ιαν

Light
Typography

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Διατροφική Αξία

1 Μερίδα (61 γρ.)

Θερμίδες: 130

Σύνολο λίπος: 8 γρ.

Υλικά

  • 1 – ¼ φλιτζ. τσαγιού μπισκότα διαιτητικά με μέλι (τριμμένα)
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού μαργαρίνη, λιωμένη
  • 2/3 φλιτζ. βραστό νερό
  • 12 γρ. ζελέ φράουλα σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • ½ φλιτζ. κρύο νερό
  • ½ φλιτζ. χτυπημένη σαντιγί
  • ½ φλιτζ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο, το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βραστό νερό, την σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε για 2’ μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε την σαντιγί, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το ζελέ στην φόρμα με το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Βγάζουμε και σερβίρουμε.