Light
Typography

Το σορμπέ ορίζεται ως επιδόρπιο που έχει ως βάση το νερό και τη ζάχαρη και, συνήθως, εμπλουτίζεται με χυμό ή πουρέ φρούτων.

Επειδή δεν περιέχει γάλα ή κρέμα γάλακτος, είναι χαμηλό σε λιπαρά και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για δίαιτα.

Μερίδες: 12 (Μέγεθος μερίδας: 1/2 φλιτζάνι)

Υλικά:

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

6 φλιτζάνια κομμένες φράουλες

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να κρυώσει.
  3. Τοποθετούμε το μισό σιρόπι με τις μισές φράουλες και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μαλακή υφή. Αδειάζουμε το μπλέντερ σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα.
  4. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε παγωτομηχανή για να παγώσει. Εναλλακτικά, το τοποθετούμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη. Ανά 2 ώρες το χτυπάμε με το μίξερ για να αποκτήσει μαλακή υφή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές. 

 

Θερμίδες: 95 kcal ανά μερίδα