Διεθνής κουζίνα
Typography

Εντοματάδας - παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 8 tortillas καλαμποκιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. τυρί ricotta ή ανθότυρο
  • 300 γρ. τυρί μανούρι τριμμένο
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ντομάτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις ζεματάμε για 3’. Ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό τομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10’ μέχρι να δέσει.

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε ελαφρά για 4’.

 

Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τις tortillas και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για κάθε πλευρά  περίπου 20 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε τις τορτίγιες και απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κοτόπουλο, διπλώνουμε και τοποθετούμε σε πιάτο. Περιχύνουμε με σάλτσα και τριμμένο μανούρι. Δίπλα σερβίρουμε με φέτες αβοκάντο.