Sidebar

31
Κυρ, Μαϊ

Διεθνής κουζίνα
Typography

 

Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως: ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, σελήνιο, φώσφορο, μαγγάνιο, φολικό οξύ, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, ελεύθερη γλουτένης και μαγειρεύεται ακριβώς όπως το ρύζι.  

Συστατικά για 6 μερίδες

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού κινόα
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 
  • 1/2 μικρό κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βιολογικό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου 
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400gr) 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι λάχανο, ψιλοκομμένο   
  • Νερό
  • Αλάτι, πιπέρι και κάρυ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα 

Εκτέλεση

 

  1. Ρίχνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε μέσα την κινόα, το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κουνουπίδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε μέσα την κονσέρβα ντομάτας, το λάχανο, τα φύλλα δάφνης, το σπανάκι, τα καρυκεύματα και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.
  3. Αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση και κατόπιν τη μειώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας (περίπου 15-20 λεπτά). Δεν θέλουμε να στεγνώσει από υγρά αλλά ούτε και να γίνει σούπα!
  4. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τα φύλλα δάφνης.
  5. Απολαύστε..
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.