Χριστουγεννιάτικες
Typography

Μερίδες: 70

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 400 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ½ φλυτζ. αμύγδαλα χοντροκομμένα καβουρδισμένα
  • 2 κρόκοι αβγού
  • ½ φλυτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ούζο
  • 1 κ.γλ. λικέρ μαστίχα
  • 1 κ.γλ. τριμμένη μαστίχα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • ανθόνερο για ράντισμα

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το baking powder, τη μαστίχα, και τους κρόκους και συνεχίσουμε το χτύπημα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το λικέρ μαστίχα, το ούζο και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε απαλά το μείγμα. Δεν πρέπει η ζύμη να γίνει πολύ χαλαρή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρο η κόβουμε με κουπάτ διάφορα σχήματα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες αραιά τον ένα από τον άλλο και πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και φουρνίζουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε  15-20 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τους βγάζουμε από το φούρνο κι όταν είναι ακόμα ζεστοί τους ραντίζουμε με ανθόνερο ,τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.