Χριστουγεννιάτικες
Typography

Φλογέρες γλυκό χιονισμένες

Μερίδες: 20

Χρ. Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 20 – 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 500 γρ. καρύδια καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 400 γρ. αμύγδαλα άσπρα και τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 2½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • ½ λεμόνι (το χυμό και τη φλούδα)
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι.

Κόβουμε το φύλλο σε 5 λωρίδες και βουτυρώνουμε ελαφρά την κάθε μια πλευρά.

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας και τυλίγουμε ανάλαφρα.

 

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί τις φλογέρες σε σειρά και ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20'- 30' μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 6'. Όσο είναι ζεστές οι φλογέρες βουτάμε στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα. Τοποθετούμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε με καρύδια.