Sidebar

29
Τετ, Ιαν

Χριστουγεννιάτικες
Typography

Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Περιμένω πάντα με χαρά να δοκιμάσω την κρέμα από τα χέρια της γιαγιάς που λέει πάντα « η παράδοση σας κρατάει ακόμα στη γη!!»

Υλικά

  • 150 γρ. φιστίκια ανάλατα τριμμένα
  • 150 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 100 γρ. αλεύρι ρυζιού
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 2 λίτρα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για διακόσμηση

  • ρόδι
  • σιρόπι ροδιού

Εκτέλεση

 

Αραιώνουμε το ρυζάλευρο σε ένα φλιτζάνι χλιαρό γάλα. Σε μια κατσαρόλα συνδυάζουμε το γάλα, το μίγμα ρυζάλευρου, τα φιστίκια και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 5’ μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα μέσα στο μίγμα. Μόλις πάρει μια βράση τότε αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει. Χωρίζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή σε μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάζουμε και βάζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό ένα ένα τα φορμάκια. Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε με ρόδι και σιρόπι ροδιού.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.