Χριστουγεννιάτικες
Typography

Αστεράκια μπισκότα λεβάντας

Μερίδες: 20

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 15-20 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 10 ml νερό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο (σκόνη)
  • 1 αυγό (50 γρ.)
  • 20 γρ. βρώσιμη λεβάντα, ψιλοκομμένη ή εκχύλισμα λεβάντας
  • 25 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 σταγόνες μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

 

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) για 3' μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το νερό. Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και την λεβάντα, το χρώμα. Βγάζουμε τον κάδο και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια για 5΄. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ, σε διάφορα σχήματα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε τα μπισκότα το ένα σε απόσταση 2 εκ. από το άλλο. Αλείφουμε με βούτυρο τα μπισκότα από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 20'.