Χριστουγεννιάτικες
Typography

Χριστουγεννιάτικα μαλακά μπισκότα σοκολάτας χιονισμένα.

 

Μερίδες: 24
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 13΄

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο, μαλακό
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, χοντροκομμένη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 1 φλ. Τσαγ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

 

  1. Σε Μπεν μαρι ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε το μπεν μαρι  από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε για 5΄με μίξερ χειρός τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την λιωμένη σοκολάτα, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα αλευριού στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να αναμιχθεί και να είναι αρκετά μαλακή.
  4. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγ. ζάχαρη άχνη. Διαμορφώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε μπάλες 2,5 εκ. και τις κυλάμε στη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν. Τοποθετούμε τα μπισκότα- μπάλες στο ταψί αφήνοντας περίπου 3 εκατοστά μεταξύ τους.
  7. Ψήνουμε στο κέντρο της σχάρας για περίπου 13 λεπτά. Πρέπει να είναι διογκωμένα και μαλακά στην υφή. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15΄ και στην συνέχεια, να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε τα να κρυώσουν καλά.