Μπισκότα & Μπάρες
Typography

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Μερίδες: 17 μπισκότα μεσαίου μεγέθους

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη (200 γρ. και 150γρ.)
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για κάθε χρήση, κοσκινισμένο
  • ¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτα, το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε για 5' σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη λιωμένη σοκολάτα, και το υπόλοιπα 150 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1' σε χαμηλή ταχύτητα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Τυλίγουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια με ένα σκουπ ή κουτάλι σούπας κόβουμε μικρές μπάλες και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10'. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο έως και 5 ημέρες.