Πίτες
Typography

Πίτα με λαχανικά και τυρί χαμηλό σε λιπαρά

 

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 10΄

Χρ.Ψησίματος: 15΄

Υλικά

  • 450 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 400 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 120 γρ. πράσινο τσίλι , ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού τυρί κίτρινο τριμμένο με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το τσίλι, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το κύμινο, την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πυρέξ αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε 4 τορτίγιες, ώστε να καλύψουν τον πυθμένα. Ρίχνουμε μισό από το μίγμα φασόλια και μισό τριμμένο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Συνοδεύουμε με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.