Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Νόστιμο χταποδάκι για διαβητικούς και όχι μόνο!

Μερίδες: 6

Διατροφική Αξία

(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 326

Λίπος: 12γρ.

Υδατάνθρακες: 13γρ.

Πρωτεΐνη: 35γρ.

Υλικά

  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι
  • Χταπόδι (1 κιλό) σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 ντομάτες, πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. σάλτσα ντομάτας χωρίς αλάτι
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Πλένουμε το χταπόδι με τα πλοκάμια και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε. Σιγοβράζουμε, μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει, για περίπου 2 ώρες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι, για ένα ωραίο γεύμα.