Sidebar

28
Παρ, Φεβ

Προτείνουμε
Typography

Λαζάνια με διάφορα λαχανικά

 

Υλικά για τη σάλτσα                                 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 κ.σ. σκόρδο ψικοκομμένο

2-3 πιπεριές κομμένες καρέ

2-3 μελιτζάνες κομμένες καρέ

2-3 κολοκυθάκια κομμένα καρέ

15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 καρότα ροδέλες κομμένες στη μέση

300γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πακέτο λαζάνια

αλάτι,πιπέρι,θυμάρι ξερό,ρίγανη ξερή



Υλικά για τη μπεσαμέλ



5 κ.σ ελαιόλαδο

100γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα 1,5%

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

κόλιανδρο ξερό προαιρετικά 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και στο τέλος τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, τα ντοματίνια και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας. Όταν η μελιτζάνες και τα καρότα είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια. Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο ανάλογα με τα γούστα μας.

 

Στο κάτω μέρος του ταψιού απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα μας. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το ταψί και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη από τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λετπά στους 180 βαθμούς.

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.