Sidebar

18
Τρι, Φεβ

Προτείνουμε
Typography

Θρεπτικό και Μεσογειακό σνακ ή γεύμα, πλούσιο σε ωφέλημα μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά. Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ βραδινό.

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 Παξιμάδια κρίθινα ή εφτάζυμα
  • 4 ώριμες ντομάτες (2 τριμμένες και 2 ψιλοκομμένες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα σπασμένη με το χέρι
  • 10 ελιές σταφιδάτες μαύρες
  • 6 κ.σ Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1/2 κ.γλκ Ρίγανη
  • ½ κ.γλκ θυμάρι
  • 1 πρέζα βασιλικό
  •  αλάτι

Εκτέλεση

 

  1. Βρέχετε το κάθε παξιμάδι με λίγο νερό και ρίχνετε από 2 κ.σ ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
  2. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο κάθε ένα παξιμάδι και από πάνω βάζετε τη τριμμένη ντομάτα και τη ψιλοκομμένη.
  3. Τοποθετείτε τη τριμμένη φέτα και τις ελιές.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και περιχύνετε τα δύο παξιμάδια. Είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.