Sidebar

13
Τετ, Δεκ

Ένα θραύσμα κρανίου που ανακαλύφθηκε από τους ανθρωπολόγους στην Τανζανία δείχνει ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοί έτρωγαν κρέας τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, ρίχνοντας έτσι ένα νέο φως στην εξέλιξη της ανθρώπινης φυσιολογίας και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα: Τι ώθησε την εξέλιξη του ανθρώπου; Πιθανόν η κατανάλωση κρέατος!

Σε μια πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν υγιή άτομα μέσης ηλικίας φάνηκε πως η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες συνεχόμενα, χαμήλωσε κατά 40% τα επίπεδα μιας ένωσης στο αίμα που συνδέεται με τη σκλήρυνση των αρτηριών.

Διαβάστε περισσότερα: Ένα μήλο την ημέρα… τον καρδιολόγο κάνει πέρα!!

Το γιαούρτι είναι γνωστό από την αρχαιότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Γιαούρτι …..Το ελιξίριο της μακροζωίας

Σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους το αμπέλι ευδοκιμούσε πριν από την εποχή των παγετώνων στην πολική ζώνη: Ισλανδία, Βόρεια Ευρώπη, Βορειοδυτική Ασία, ακόμη και στην Αλάσκα.

Διαβάστε περισσότερα: Κρασί: Τα οφέλη στην υγεία μας

Αναρίθμητοι νέοι στις προηγμένες κοινωνίες καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες αναψυκτικών.

Διαβάστε περισσότερα: Αναψυκτικά: πληγή για τους νέους

Για εκατοντάδες χρόνια στη μακρινή Σιβηρία οι κάτοικοι της περιοχής κατανάλωναν τους καρπούς του φυτού με την λατινική ονομασία Vaccinium Myrtillus, δίνοντας του την ονομασία ‘’μπλε μούρο ‘’(blueberry), απολαμβάνοντας τη γεύση και το έντονο μπλε χρώμα του μη γνωρίζοντας  τη διατροφική του αξία.

Διαβάστε περισσότερα: Μύρτιλλα (Blueberries) – Πηγή Νιότης

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όταν εισάγονται καθημερινά στη διατροφή, μπορούν να επιταχύνουν την διαδικασία απώλειας βάρους- μείωσης λίπους.

Διαβάστε περισσότερα: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ίσως και να μην βοηθούν στη μείωση του σωματικού βάρους!

Η καθημερινή κατανάλωση 70-75 γραμμαρίων καρύδια την ημέρα βελτιώνει τη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος σε υγιείς άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών.

Διαβάστε περισσότερα: Καρύδια και ποιότητα σπέρματος