Το ιχθυέλαιο βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια ή τα συμπληρώματα διατροφής και μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του ανθρώπου.
Σύσταση Τροφίμων
Η σημασία των πρωτεϊνών στη διατροφή
Οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα αποτελούν κύρια θρεπτικά συστατικά και την σχεδόν μοναδική πηγή αζώτου για τη διατροφή του ανθρώπου.
Βιταμίνη E
Ο όρος βιταμίνη Ε περιγράφει μία οικογένεια οχτώ αντιοξειδωτικών: τέσσερις τοκοφερόλες (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-) και τέσσερις τοκοτριόλες (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-).
Οι παρεξηγημένοι υδατάνθρακες…
Πολύ συχνά ακούμε πως οι υδατάνθρακες μας ‘κάνουν κακό’ και ότι σ’ αυτούς οφείλεται η αύξηση του σωματικού βάρους.
Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του φυσιολογικού μεταβολισμού του ασβεστίου.
Μαγνήσιο & διατροφή
Πολύ συχνά στις μέρες μας ακούμε στα ΜΜΕ για μικροθρεπτικά συστατικά και χημικά στοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α είναι ένας γενικός όρος για έναν μεγάλο αριθμό ενώσεων.