Sidebar

06
Πεμ, Αυγ

Ένα από τα πιο δυσοίωνα στατιστικά δεδομένα στο χώρο της παχυσαρκίας, αφορά στο ποσοστό των ατόμων που επαναπροσλάβανε βάρος, μετά από την εφαρμογή ενός προγράμματος αδυνατίσματος.

Η τροφική δυσανεξία στο γάλα χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο γάλα και στα προϊόντα του.

Η τροφική δυσανεξία στο σιτάρι χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο σιτάρι και στα προϊόντα σίτου (π.χ. σταρένιο ψωμί).

Πολύς λόγος γίνεται για την επίδραση των προβιοτικών και των πρεβιοτικών στην δυσκοιλιότητα.

Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα νέο και ισχυρό συστατικό με αντικαρκινική δράση σε τρόφιμα καθημερινής κατανάλωσης όπως στα φασόλια, τα καρύδια, τα δημητριακά, τις φακές και τα μπιζέλια.

Γενικά η αύξηση των φυτικών ινών, της φυσικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης νερού συστήνεται ως η πρώτη γραμμή άμυνας και αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας, αν και η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους μέσω των ερευνών, είναι περιορισμένη.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.