Ένα από τα πιο δυσοίωνα στατιστικά δεδομένα στο χώρο της παχυσαρκίας, αφορά στο ποσοστό των ατόμων που επαναπροσλάβανε βάρος, μετά από την εφαρμογή ενός προγράμματος αδυνατίσματος.
Διατροφή & Παθολογικές Καταστάσεις
Δυσανεξία στο γάλα
Η τροφική δυσανεξία στο γάλα χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο γάλα και στα προϊόντα του.
Δυσανεξία στο σιτάρι
Η τροφική δυσανεξία στο σιτάρι χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο σιτάρι και στα προϊόντα σίτου (π.χ. σταρένιο ψωμί).
Πρεβιοτικά και Προβιοτικά και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Πολύς λόγος γίνεται για την επίδραση των προβιοτικών και των πρεβιοτικών στην δυσκοιλιότητα.
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή
Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), προβληματίζει στις ημέρες μας έως και το 15% των γυναικών σε γόνιμη ηλικία.
Τροφές με ισχυρή δράση εναντίον του καρκίνου
Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα νέο και ισχυρό συστατικό με αντικαρκινική δράση σε τρόφιμα καθημερινής κατανάλωσης όπως στα φασόλια, τα καρύδια, τα δημητριακά, τις φακές και τα μπιζέλια.
Διατροφική υποστήριξη της δυσκοιλιότητας: Υπάρχουν νέα δεδομένα και συστάσεις για την πρόσληψη των φυτικών ινών;
Γενικά η αύξηση των φυτικών ινών, της φυσικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης νερού συστήνεται ως η πρώτη γραμμή άμυνας και αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας, αν και η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους μέσω των ερευνών, είναι περιορισμένη.