Λαχανικά
Typography

Κολοκυθάκια, τυρί, φρυγανιά στο φούρνο: απλό πιάτο και γευστικό για το καλοκαίρι!

 

Μερίδες: 8

Χρ. προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. ψησίματος: 30-45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ψωμί μπαγιάτικο, τριμμένο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί και αφήνουμε για 2' μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες τα κολοκυθάκια. Σε ένα πυρίμαχο ταψί 23x30 εκ. το αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε της φέτες κολοκύθι στον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Προσθέτουμε το ψημένο τριμμένο ψωμί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά και τελειώνοντας με το τριμμένο ψωμί. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για περίπου 30-45', έως ότου το κολοκύθι να είναι μαλακό και το φαγητό πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βγάζουμε και αφήνουμε 10' πριν το σερβίρουμε.