Sidebar

09
Πεμ, Ιουλ

Λαχανικά
Typography

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ δεντρολίβανο
  • 2 πράσα
  • 2 κ.σ. πελτέ διαλυμένος σε 3 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 φλ.τσαγιού ντοματοχυμό
  • ½ φλ.τσαγιού σέλινο
  • 5 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

  1. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα, τα καρότα και τα ροδίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την ζάχαρη και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον αραιωμένο πελτέ ντομάτας και το χυμό ντομάτας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπαχάρι, τη μουστάρδα, το σέλινο, το δυόσμο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ανοιχτό το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.