Σούπες
Typography

Σούπα με καρότα και πορτοκάλι

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό τεμάχιο φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1,3 κιλά καρότα κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, για 2’. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, και τα καρότα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 - 8’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για 20’. Περνάμε το φαγητό από το μπλέντερ και είναι έτοιμη η σούπα. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αλάτι. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή με γιαούρτι, πιπέρι.